Hjärtats Saga

Hjärtats Saga

Vad är livet? Var kommer vi ifrån?I programserien Hjärtats Saga finns en närhet till livets minsta byggstenar skildrat i fantastiska bilder av fotografen Carl Löfman. Som en röd tråd genom filmerna finns berättelsen om tillkomsten av hjärta & cirkulationssystem i olika varelser genom årmiljarder sedan jordens tillkomst.


I det första programmet, EN FASCINERANDE RESA I MIKROKOSMOS, berättas om hur vårt planetsysterm bildades och jordens barndom. Vi får följa de första primitiva cellernas utveckling till flercelliga organsimer och möta deras avlägsna släktingar, bakterier, hjuldjur, toffeldjur, nematoder osv. som finns kvar än idag.

I det andra programmet, berättas om den kambriska eran, EVOLUTIONENS BIG BANG, då ett myller av nya arter och livsformer uppfyllde jorden, Den oändliga DNA-koden beskrivs och utvecklingen av hjärta och cirkulationssystem fortsätter i alltmer förfinade former.


I det tredje och avslutande programmet uppträder DE FÖRSTA DÄGGDJUREN på vår jord. Leddjuren och hudratusentals arter. Vi får genom Carl Löfmans fantastiska foto följa kycklingens tillblivelse från det första hjärtslaget till den hackar sig ur ägget. Allt filmat inifrån ägget. Serien slutar med att följa en människas tillblivelse från befruktning till födelsen.

Företagsannons, Uthyres/Erbjudes
Uthyres/Erbjudes löpande
Prisinformation Från 59:- /mån
Visa karthjälpSkriv ut