Jag är nyfiken blå

Jag är nyfiken blå

Vilgot Sjömans -Jag är nyfiken gul- är en av de mest uppmärksammade och omdebatterade svenska filmerna någonsin, såväl i Sverige som internationellt. Filmen kantades av bråk, debatter, censuringripanden och rättegångar, och den har beskrivits som både obscen och revolutionär.


I -Jag är nyfiken gul- får vi följa Lena (Lena Nyman), en ung sökande och rebellisk kvinna, i hennes jakt på att förstå det sociala och politiska läget som det var i Sverige på 60-talet. För att kartlägga situationen i 60-talets Sverige bär hon med sig en bandspelare som hon använder när hon intervjuar folk om allt från pengar, jobb och sex till religion, politik och fångvården. Samtidigt försöker hon hitta sin egen sexuella identitet.


-Jag är nyfiken blå- är en parallellfilm till -Jag är nyfiken gul-. I denna film får vi återigen följa när Lena konfronterar folk och sig själv om viktiga ämnen som sex, religion och politik. Lena är dels rollen Lena - den nyfikna unga kvinnan - men också skådespelerskan Lena Nyman. Att skilja dem åt är omöjligt - och också onödigt.

Företagsannons, Uthyres/Erbjudes
Uthyres/Erbjudes löpande
Prisinformation Från 59:- /mån
Visa karthjälpSkriv ut