Lägenhet Gamla stan

Lägenhet Gamla stan

Objektnummer: 1454
Boyta: 48 kvm max. antal: 2+2 Pers

Denna lägenhet ligger på en av de mysiga små gränderna i ett hus från 1600-talet på Lilla Hoparegränd endast 200 meter från Kungliga Slottet i Gamla Stan i Stockholm.
Rummen ligger i etage. På översta våningen, i gatuplan, finns ett sovrum med dubbelsäng, kokvrå med spis, mikro, kylskåp och dusch med wc. I sovrummet på gatuplan finns en öppen spis som idag används endast med konstgjord brasa, vilken sprider en särskild charm över rummet. I lägenheten har de ursprungliga takbjälkarna och takvalven som var typiska för medeltiden bevarats. En trappa ned finns vardagsrummet med 2 extra sängar (vid behov), fåtöljer, DVD.

Lilla Hoparegränd går mellan Gaffelgränd och Österlånggatan, och har fått sitt namn från Michel Hopare eller Hoper efter vilken en gränd i stadens östra del var benämnd redan år 1550. Samme mans änka omtalas 1566 då hon stod i ett hus i "salig Michel Hopares gränd". Hopa betydde även "ro framlänges" i gamla tider. Byggnaden uppfördes år 1650, och låg då mitt i hjärtat av Gamla Stan. Lägenheten har genomgått en omfattande renovering år 2006.
Frukost kan beställas. Observera att det är olika hyrpris beroende av hur många personer som hyr lägenheten och att sänglinne och handdukar ingår i priset.

Turistcenter SYD AB

+46 (0)8 761 00 90

Turistcenter SYD AB

+46 (0)8 761 00 90

Företagsannons, Uthyres/Erbjudes
Uthyres/Erbjudes löpande
Prisinformation 16400 Per vecka
Visa karthjälpSkriv ut