Vandra, upptäck, njut!

Vandra, upptäck, njut!

Vandra i Valle
Mot sluttningen av berget Billingen i öster har inlandsisen lämnat efter sig det särpräglade Valleområdet, ett sjörikt och mjukt böljande kamelandskap. I detta mycket varierande landskap går vandringslederna genom ängar, betesmarker och åkrar, ädellövskog och med utsikt över mängder av sjöar. Med hjälp av kartan "Vandra i Valle" kan du planera din tur, var det finns lämpliga badplatser och var du kan parkera din bil. Låt markeringarna vid leden visa vägen eller utforska Valle genom att komponera en egen vandring. Svårighetsgraden på de flesta lederna går att karaktärisera som lätt till medelsvår.

Pilgrimsled Skaraborg
Vandra genom unik natur och gammal kultur i platåbergens landskap. Vandra mellan gamla medeltida kyrkor och klosterställen, låt dig hänföras av vidunderlig utsikt från bergen, möt det rika fågelivet vid Hornborgasjön.

För pilgrimer
Enkelhet och andlighet i skön natur bland kyrkor, pilgrimskapell och klosterställen. Miljöer med minnen
från gångna generationer. Frihet, bekymmerslöshet och delande med andra vandrare. Tystnad och långsamhet i harmoni med vad bygden erbjuder.

För kulturintresserade
Upplev lämningar av människans kultur sedan istiden omgivna av modernt jordbruk, företagande och ett aktivt föreningsliv.

För naturintresserade
Närkontakt med Västergötlands unika platåberg. Spännande flora i bergssluttningars lövskogar och orkidékärr. Blomsterprakt vid vägkanter och naturreservat. Rikt fågelliv längs Hornborgasjöns stränder och ett jordbrukslandskap med ålderdomlig prägel.

Företagsannons, Uthyres/Erbjudes
Uthyres/Erbjudes löpande
Prisinformation Ring för infoSkriv ut