Villa i underbart lugn miljö i Ban Huay Yang, Thailand

Villa i underbart lugn miljö i Ban Huay Yang, Thailand

Hyr en fullt utrustad 3-rums villa i Ban Huay Yang på Thailands östkust. Här finns det bästa klimatet och badvattnet i Thailand. Huay Yang är ett paradis för sol och bad. Den milslånga stranden är fri från horder av turister och bortsett från någon enstaka turist utanför någon av de mindre resorter så du kan ha den nästan helt för dig själv.

Villan är byggd 2005 och ligger i ett område som heter Orchid IV som består av trettiofem hus och två pooler. Orchid IV är ett av sex liknande områden som tillsammans bildar Orchid Village. Det finns flera andra sådana här byar runtomkring i Ban Huay Yang, alla byggda av Thailandfastigheter och de flesta husen ägs av svenskar. Orchid Village har en egen strand och det går en gångväg hela vägen dit. Det är långgrunt och sanden och havsbottnen är len, mjuk och skön. Vattnet är kristallklart, varmt och skönt året runt, och bland de finaste badvattnen i hela Thailand. I anknytning till stranden finns en strandrestaurang som också hyr ut solstolar.

Villan är på totalt 91 kvadratmeter varav 24 är terrass. Det finns två sovrum som var och ett har stora 180 centimeter breda dubbelsängar. Sovrummen har också nattduksbord, garderob och ett par stolar. Det finns dusch och ett modernt, fint kök med spis, mikro, ugn, kaffebryggare, brödrost, kyl och frys. Det finns gott om porslin och annan köksutrustning, samt köksbord med fyra stolar. I vardagsrummet finns soffa med fåtölj, tv, stereo och elpiano.

Den täckta terrassen som det finns utgång till både från det ena sovrummet och från vardagsrummet har bord med fyra stolar och två solstolar. Därifrån är det utsikt över den närmaste poolen och trädgården där det växer palmer, lime-, aplesin- och bananträd. Villan har air condition och alla fönster, dörrar och avlopp är skyddade av finmaskiga nät. Villan städas grundligt varannan vecka, har trådlöst Internet och trädgården sköts om regelbundet genom Cha-ba Services som ansvarar för skötseln av området.

Ban Huay Yang är en mysig liten fiskeby där man ständigt möts av glada och leende thailändare i en lugn och lantlig miljö, trettio mil söder om Bangkok och fyrtio mil norr om Phuket. Fisket i byn sker på nätterna efter mörkrets inbrott, som infaller mellan sex och sju, då havet fylls av ljuset från fiskebåtarnas lanternor. Byn har inga hotell och är genuint thailändsk och relativt oexploaterad, bortsett från de små turistbyar som ligger utspridda här och var i området.

Huay Yang ligger i distriktet Thap Sakee, som också är en av de närmaste byarna. Distriktet har elva minde byar varav Huay Yang och Thap Sakee var två av de första. Provinsen heter Prachuap Khiri Khan och består av åtta liknande distrikt. Prachuap Khiri Khan är också namnet på provinsens huvudstad, som dessutom är närmsta stad och ligger två mil norr om Huay Yang.

I centrum finns många affärer och restauranger. Det finns det mesta man kan tänkas behöva som mataffärer, apotek, postkontor, resebyrå, järnvägsstation, busstation, Internetcafé, tvättinrättningar, flera marknader och mycket annat. Byn har också två större Buddhistiska tempel.

Vill man dyka på riktigt eller snorkla så finns det en fantastisk undervattensvärld att utforska. Utrustning och båt finns att hyra i byn eller i den marina nationalparken Wannakorn beach tre km norr om byn. Organiserade turer går från flertalet ställen längs med kusten till olika öar och rev. Bland annat till Similan Island som betraktas som ett av världens tre bästa dykvatten med ett siktdjup på över femtio meter. Strax söder om Prachuap Khiri Khan finns ett mycket fint akvarium, Waghor Aquarium, för dig som vill se undervattenvärlden utan att dyka.

Uppe i bergen som sträcker sig 1500 m ö h ligger Namtok Huay Yangs nationalpark som betraktas som en av Thailands vackraste. Här är det regnskog och fantastiska vattenfall. Djur man kan få se inkluderar elefanter, leoparder, languer, gibbonapor, vildsvin m m. Parken är mycket välordnad med restauranger, toaletter, anlagda leder och rastplatser.

Se länken till hemsidan för mer information, bilder och uppdateringar kring priser och lediga tider eller gå till: http://www.semesterbostad.weinerenliden.com

 • Antal bäddar: 4
 • Yta: 93 m²
 • Antal rum: 3
 • Avstånd till vatten: 700 meter

 • Närhet till: Fiske
    Golf
    Pool
    Shopping
Privatannons, Uthyres/Erbjudes
Uthyres/Erbjudes löpande
Visa karthjälpSkriv ut