Frågor & svar


Allmänna frågor om annonsering

Vad kostar det att annonsera?
Privatannonser är gratis med undantag för bostadsannonser som kostar 8 kr/mån. Annonsera här

Det finns möjlighet att köpa tillval för den som vill synas mer med sin annons. Exempel på tillval är:

Privatannonser
-Extra bilder: 19 kr för 6 månader
-Prioriterad annons: från 39 kr/mån
-Bild på startsidan: 99 kr/mån

Betalar man för en längre period kan man få upp till 40% rabatt på priserna.

Företagsannonser
-Annonskostnad inklusive en bild: från 249 kr

Priserna beror på vilken typ av tillval man väljer och det finns även möjlighet att få ett paketrpris efter överenskommelse med någon av våra säljare. Kontakta oss på annonsera@hyrahyra.se.

Tekniska frågor

Hur gör jag ändringar på min annons?
Du kan när som helst gå in och ändra din annons under annonsperioden. Logga in på hyrahyra med angiven e-mail adress och lösenord. Klicka på annonsen under ‘redigera annonser’ och gör dina ändringar. Glöm inte att spara. Sparade ändringar uppdateras direkt på sidan.

Hur tar jag bort min annons?
Logga in på hyrahyra med angiven e-post adress och lösenord. Välj länken ‘mina annonser’ och därefter ‘radera annons’. Om du glömt ditt lösenord klickar du på ‘glömt lösenordet?’ så skickar vi ett nytt till den e-mail adress du angivit. Annonsen försvinner från sidan med omedelbar verkan.

Vilket bildformat ska jag använda?
Bilderna ska vara i JPEG-format och får inte överskrida 8 MB i storlek. Bilder som är större än så kommer inte att läggas upp på sidan. Oavsett ursprungsstorlek anppassas bilderna till samma standardformat.

Kan jag ha flera bilder i min annons?
Ja, du kan ladda upp max 8 bilder per annons.

Kan jag lägga upp filmer?
Nej, i dagsläget kan du endast lägga upp bilder.

Varför får jag inget bekräftelsemail?
Det är viktigt att du anger korrekt email adress. Ibland kan det ta några minuter innan mailet kommer fram, men händer ingenting rekommenderar vi att du lägger upp annonsen på nytt.

Varför syns inte min bild i annonsen?
Glöm inte att klicka på knappen ‘ladda upp bild’. Under förhandsgranska ser du hur annonsen kommer se ut vid publicering. Syns ingen bild där kan det bero på att bilden inte är i JPEG-format eller att bilden är större än 8 MB i storlek.

Varför fungerar inte kartfunktionen till min annons?
Vi använder Google maps indexering och det kan hända att din adress inte finns med där. Det är också viktigt att din adress är rättstavad. Du kan när som helst gå in och redigera din annons och ändra adressuppgifterna.

Juridiska frågor rörande uthyrning

Vilka regler gäller vid uthyrning av lösa saker?
Det finns i Sverige ingen uttrycklig lagstiftning som reglerar uthyrning av lösa saker. Detta innebär att det är avtalsparterna och inte lagen som bestämmer vad som ska ingå i ett hyresavtal. Det tecknade avtalet faller under avtalslagen och skulle ett avtalsvillkor vara oskäligt kan det jämkas vid en prövning i Allmänna reklamationsnämnden, ARN, eller i tingsrätten.

Vilka regler gäller vid uthyrning av fast egendom?
Uthyrning av fast egendom som exempelvis hus eller lägenhet regleras i 12 kap jordabalken (även kallad hyreslagen). Hyreslagen är bland annat utformad för att skydda en hyresgästs intresse av att ha fortsatt rätt att hyra exempelvis en bostad.

Måste jag skriva kontrakt vid uthyrning?
Det är givetvis frivilligt att upprätta hyresavtalmen eftersom det i Sverige saknas en tydlig lagstiftning som reglerar hyresfrågor är avtalet det primära verktyget som reglerar villkoren för vad som skall gälla. För att underlätta har vi lagt upp en avtalsmall (pdf fil) som kan användas som typmall.

Vilka delar bör finnas med i avtalet?
-konkretisering av avtalets parter
-beskrivning av produkten eller tjänsten
-prisinformation
-hyresperiod
-ersättning vid ev. skada eller förlust av produkt samt. ev. självrisk.
-deposition

Kontakta Support

Hittar du inte svar på dina frågor är du välkommen att kontakta oss på support@hyrahyra.se