Här kan du hyra bostad

Välkommen till hyrahyra, ditt förstahandsval när du ska hyra bostad! Vi har ett av Sveriges största utbud av bostäder, såväl i Sverige som utomlands.

 

Några exempel på bostäder som du kan hyra just nu.

Bed & Breakfast, Virserum Småland

Vandrarhem & Pensionat
Kalmar

Vandrarhemmet är beläget på västkusten i kustsamhället Grundsund i centrala Bohuslän

Vandrarhem & Pensionat
Västra götalands län

Herrgårdsboende i unik bruksmiljö

Vandrarhem & Pensionat
Dalarna

Camping Karlshamn - Långasjönäs Camping

Vandrarhem & Pensionat
Blekinge

Semestra i vår vackra folkskola

Vandrarhem & Pensionat
Gotland

Försgården FjällPensionat Sälen

Vandrarhem & Pensionat
Dalarna

Hyra rum Öland - Gröndals Camping & Stugor

Vandrarhem & Pensionat
Kalmar

Campingplats på Öland

Vandrarhem & Pensionat
Kalmar
 
Sök efter bostäder Var?
 

Hyra bostad - att tänka på

Det är många saker att tänka på när du ska hyra bostad. Nedan har vi sammanställt några saker du inte bör missa:

Viktig information

Skriv en lista på saker som du tycker är viktiga för ett bra boende. Det hjälper dig att ställa frågor till uthyraren som inte framgår i annonsen. Var noga med att fråga vad som ingår i hyran och ifall det finns några dolda fel som du bör känna till.

[info] → [rentRoom] → [header3]

Betala inte allt i förväg. Var noga med att använda säkra konton på Internet och se till att alltid få kvitto på betalning. Kolla uthyraren hos Kronofogden om du känner dig misstänksam.

Kräv referenser

Kolla om referenser finns upplagda på annonssidan eller be uthyraren om kontaktuppgifter till tidigare hyresgäster. Fråga vad de tyckte och om de kan rekommendera dig att hyra.

Försäkring

Se över vad ditt befintliga försäkringsskydd (såsom hemförsäkringen) täcker. De flesta försäkringsbolag erbjuder tilläggsförsäkringar när du ska hyra stuga.

Skriv avtal

När du valt ut en stuga att hyra är det viktigt att båda parter undertecknar ett skriftligt hyresavtal. Ju mer detaljerat desto bättre. Kontaktuppgifter, stugans skick, hyresintervall, pris, betalningsvillkor, vad som ingår och inte ingår i hyran, vad som händer om någonting går sönder, vad som händer vid avbokning och städning är minimum som bör finnas med. Om du hyr stugan av ett företag erbjuds du ofta att teckna avbeställningsskydd.

Klagomål

Vänd dig i första hand till uthyraren med eventuella klagomål. Framför dina klagomål så fort du upptäcker dem och dokumentera dem gärna med bild och datumstämpel. Ju längre du dröjer med att klaga desto sämre möjligheter har du till upprättelse. Hyr du av privatperson avgörs en eventuell tvist i domstol. Hyr du av företag kan du vända dig till allmänna reklamationsnämnden.


Har du en bostad som du vill hyra ut är du välkommen att annonsera gratis hos oss. Klicka här!