Här kan du hyra stuga

Välkommen till hyrahyra, ditt förstahandsval när du ska hyra stuga! Vi har ett av Sveriges största utbud av stugor, såväl i Sverige som utomlands.

 

Några exempel på stugor som du kan hyra just nu.

Uthyrning av semesterhus, Sætre, Sætre/sandspollen, 12 bäddar, 300 m2

Stuga & Fritidshus
Utland

Semesterhus att hyra, Kukci, Porec-Kukci, 4 bäddar, 50 m2

Stuga & Fritidshus
Utland

"Figaro" semesterhus att hyra, Blokhus, Blokhus, 4 bäddar, 64 m2

Stuga & Fritidshus
Utland

Semesterhus för 6 personer uthyres, Castagneto Carducci, Marina di Castagneto Carducci, Italien

Stuga & Fritidshus
Utland

Semesterhus uthyres, Hadsund, Als Odde Strand, 6 bäddar, 109 m2

Stuga & Fritidshus
Utland

Uthyrning av lägenhet för 3 personer, Dubrovnik, Dubrovnik City, Kroatien

Stuga & Fritidshus
Utland

Semesterhus att hyra, Tranekær, Helletofte, 6 bäddar, 99 m2

Stuga & Fritidshus
Utland

Uthyrning av Casa Oliver semesterhus, Capmany, Capmany, 14 bäddar, 250 m2

Stuga & Fritidshus
Utland
 
Sök efter stugor Var?
 

Hyra stuga - att tänka på

Det är många saker att tänka på när du ska hyra stuga. Nedan har vi sammanställt några saker du inte bör missa:

Boka i tid

Efterfrågan är stor under högsäsongerna maj-augusti samt december-februari och de populäraste stugorna bokas tidigt. För att säkert hitta drömstugan bör du därför vara ute i god tid, minst 3-4 månader i förväg.

Ställ många frågor

Gör en lista på saker som du anser viktiga för en lyckad semester. Det hjälper dig att ställa frågor till uthyraren som inte framgår i annonsen. Ta reda på så mycket som möjligt om stugan och dess omgivning. Var också noga med att fråga vilket skick stugan är i och ifall det finns några fel du bör känna till. På så sätt riskerar du inte att bli besviken och slipper obehagliga överraskningar.

Kräv referenser

Kolla om referenser finns upplagda på annonssidan eller be uthyraren om kontaktuppgifter till tidigare hyresgäster. Fråga vad de tyckte och om de kan rekommendera dig att hyra.

Kolla priset

Dubbelkolla alltid det aktuella priset på stugan med ägaren. Beroende på när under säsongen du hyr och antal nätter du ska hyra kan ägaren gå med på ett bättre pris.

Skriv avtal

När du valt ut en stuga att hyra är det viktigt att båda parter undertecknar ett skriftligt hyresavtal. Ju mer detaljerat desto bättre. Kontaktuppgifter, stugans skick, hyresintervall, pris, betalningsvillkor, vad som ingår och inte ingår i hyran, vad som händer om någonting går sönder, vad som händer vid avbokning och städning är minimum som bör finnas med. Om du hyr stugan av ett företag erbjuds du ofta att teckna avbeställningsskydd.

Klagomål

Vänd dig i första hand till uthyraren med eventuella klagomål. Framför dina klagomål så fort du upptäcker dem och dokumentera dem gärna med bild och datumstämpel. Ju längre du dröjer med att klaga desto sämre möjligheter har du till upprättelse. Hyr du av privatperson avgörs en eventuell tvist i domstol. Hyr du av företag kan du vända dig till allmänna reklamationsnämnden.

Försäkring

Se över vad ditt befintliga försäkringsskydd (såsom hemförsäkringen) täcker. De flesta försäkringsbolag erbjuder tilläggsförsäkringar när du ska hyra stuga.


Har du en bostad som du vill hyra ut är du välkommen att annonsera gratis hos oss. Klicka här!